The Castle Outdoor Boulders
thecastlelogo.jpg
Probably one of my biggest challenges! Instead of pouring a concrete base, the boulders are supported on existing telegraph poles in the ground in order to improve the sustainability of the project. A feat of surveying and engineering!  In order to achieve the same feeling of indoor climbing we decided to use plywood surface, and that meant researching and specifying materials and construction that would be long lasting in the British climate.

Location: London, UK

Opened: 2019

Type: Outdoor Boulders

Rubber: Recycled London Bus Tyres

Construction: Usteto

Engineering: Price & Myers

PREVIOUS BOULDERS VS TECTONICA'S DESIGN

1/2

'We have worked side by side with Michelle on some of our most challenging and design intensive projects. The process is always collaborative, smooth and delivered on time. We are not aware of anyone else in the industry who would meet our high specifications and design ideas.' - Mike Langley (The Castle)

Construction Details

    2017 Tectonica Design Lab Ltd. All rights reserved

333-335 High Street, Bangor, Gwynedd, LL57 1YA, United Kingdom. Registered Company 10618948